Askeladden

Om Askeladden

Askeladden är Norges största, äldsta och mest välrenommerade båttillverkare.

Äventyret startade 1911 i Bergen i Norge där huvudkontoret fortfarande är beläget. Verksamheten har hela tiden drivits med inblandning av familjen Askvik. Idén är att tillverka fritidsbåtar upp till 10 meters längd som fyller de högsta kraven på kvalitet, säkerhet, funktion och design. Att man därtill ligger i framkant vad gäller innovationer och fiffiga lösningar ökar bara framgångarna.

Med drygt 100 års erfarenhet av båtproduktion vet Askeladden vad som krävs av fritidsbåtar för alla typer av förhållanden på sjön. Man är även mycket mån om att möta och överträffa dagens krav på miljöriktiga produkter och produktion.

Askeladden har återigen spänt musklerna på utveckling av nya modeller och till 2024 kommer inte mindre än två nya modeller. Först ut är C97 Cruiser som blir Askeladdens största båt någonsin, efter den kommer C91 Cruiser som en ersättare till C83. De följer det moderna formspråket som de senaste Askeladden modellerna blivit rosade för.

Askeladden C-serie består till i år av tio modeller och P-serien av tre modeller, samtliga levereras med Suzukis tekniskt framstående utombordare. Några finesser med motorerna är den elektroniska instrumenteringen, elektroniska reglage, startspärr och inte minst hela 7 års garanti.

Askeladden—Kvalitet ner i minsta detalj!


Askeladden modellprogramKampanjer på Askeladden båtar