TG

Om TG

TG-båtarna har levererats till både svenska sjöpolisen, finska sjöbevakningen, många hantverkare och andra som har skärgården som sin arbetsplats.

Detta bekräftar att TG-båtarna är riktiga slitvargar med enastående sjöegenskaper. De har en fantastisk åkkomfort och hög kvalitet vilket ger dig som TG-ägare stor trygghet.

TG tillverkas av ett familjeföretag där andra generationen båtbyggare nu tagit över. Båtarna byggs för hand från början till slut. Skroven tillverkas i Jakobstad (strax utanför Åbo) och inredningen monteras i Borgå (strax öster om Helsingfors). Totalt byggs det drygt 100 båtar per år av alla modeller.

Alla TG-båtar är mittkabinsbåtar. Det gör dem mycket lätthanterliga och säkra då man alltid kommer ut både fram och bak.

TG har också mycket hög kvalitet i allt från skrovbyggnad till många genomtänkta smådetaljer. De handlaminerade skroven är både starka och lätta vilket gör dem mycket lättdrivna. Glasfibern är gelcoaterad även där det inte syns och långa torktider ger hög gelcoatkvalitet. Räcken, knapar och andra detaljer är praktiskt utformade och genomtänkt placerade. TG har trots en god utrustningsstandard en lång lista med tillval eftersom vi vet att en TG-ägare vill ha sin båt utrustad för sina specifika behov.

TG är din garant för en skön tur i både solsken och storm.


TG modellprogramKampanjer på TG båtar