Honda BF30 SRTU/LRTU

"DEN STARKA, TYSTA TYPEN"

Här är en motor som gör det den ska utan att hitta på dumheter.

Oavsett om det gäller tillförlitlighet i vardagen, från båt till strand eller på semestern har denna mångsidiga trecylindriga motor den rätta kombinationen av smidig effekt, låg ljudnivå och pålitlig drift – oavsett vilket vatten det gäller.

DEN LILLA JÄTTEN

En medelstor motor som tror att den är en jätte.

När du pilar över din favoritsträcka på vattnet eller sticker längs kustlinjen inser du varför det var ett mycket bra beslut att välja en Honda. Den är så tyst – när du kör i marschfart kan du faktiskt föra ett samtal med dina kamrater i båten.

Miljövänlig

Och inte blandas någon bensin eller olja heller – den går rent på blyfri bensin så att den inte förorenar vattnet. Så vad du får är en perfekt kombination av robusthet, prestanda och tillförlitlighet i vardagen, avrundat med imponerande miljövänlighet – miljön kommer att älska dig för det.

RECEPTET FÖR KRAFT

En trecylindrig motor på 552 kubik med högt vridmoment som ger förstklassig effekt.

Allt detta ger pålitlig, ekonomisk prestanda från denna hårt arbetande 4-takts utombordsmotor. Den har programmerad tändning (PGM IG) och ett automatiskt system för att göra blandningen fetare. Det är som en automatisk choke med bränsleinsprutning, vilket gör att den startar jättefint – till och med när den är kall. Den kommer att dra igång de där 552 kubiken, utan problem.

Tar laddning

En generator med hög uteffekt är inbyggd i motorn. Den bibehåller en sund batteriladdning och understödjer annan elektronik ombord med en konstant laddning på tio ampere – till och med vid trollinghastigheter. Om du letar efter en bra vardagsmotor är BF30 det rätta svaret.

FULL MED FUNKTIONER

Det handlar om så mycket mer än bara hästkrafter. Den här motorn är inriktad på mångsidighet, låga underhållskostnader och ekonomisk vardagsanvändning.

Håll huvudet kallt

Det unika luftintaget överst på motorkåpan låter sval luft komma in och varm luft komma ut. Detta håller de elektriska komponenternas temperaturer mycket lägre.

Ändå kallare

Ett kylsystem med tre intag låter rikligt med vatten flöda genom motorns kylsystem. Det håller de hårt arbetande tre cylindrarna svala för bättre prestanda vid alla varvtal.

Ingen bromskloss

Växelhuset har en extremt låg motståndskoefficient och är perfekt hydrodynamiskt. Dreven inuti är maskinbearbetade till superfina toleranser – vilket minskar friktionen och bidrar till den utsökta prestandan och bränsleekonomin.

SIGNATURSILVER

Den kommer att dra blickarna till sig – lacken är fantastisk i Hondas akvamarina silverfärg.

Den slanka, skulpterade designen är slät – som flytande silver. Den ser bra ut till och med när den bara sitter bak på båten, men i vattnet där den verkligen hör hemma ser den ännu bättre ut.

Tydlig indikering

Utombordaren BF30 har en lång mittmonterad rorkult – som är bekvämare och ger dig bättre kontroll över styrningen. Den har även flera funktioner, som en LED-skärm som visar motorvarningslampor för t.ex. oljetryck, överhettning, motorstyrning och batteriladdning. Den ger även en ljudsignal för att göra dig uppmärksam, om något skulle hända medan du koncentrerar dig på andra uppgifter. Det är osannolikt, men om det skulle hända kommer du att ha tid att agera.

KLART TÄNKANDE

Tro på det du gör.

Att förbättra vår livskvalitet betyder inte någonting om vi inte först tar hänsyn till de levande organismerna runtomkring oss. Och när det gäller våra vattenmiljöer finns det helt enkelt ingen ursäkt för att låta någonting förorena våra oceaner och farvatten.

Honda-sättet

Soichiro Honda fick en enkel idé att göra utombordsmotorer renare, tystare och vänligare mot livsformerna i vattnet – han gjorde dem som 4-taktare. Det var en lösning som gjorde Honda till pionjärer inom båtmotortekniken, men ändå viktigare är att det gjorde oss mer ansvarsfulla gentemot denna ömtåliga miljöresurs.

Motorfakta

Längd:
BF 30 SRTU
381 mm
BF 30 LRTU
508 mm
Vikt:
BF 30 SRTU
70 kg
BF 30 LRTU
72 kg
Effekt:
30 hk
Maxvarv:
5000 - 6000 RPM
Startsystem:
Elektriskt
Bränsletank:
25 liter
Cylindrar:
3
Cylindervolym:
552 cc
Reglage:
Reglagebox
Trimsystem:
Power trim och tilt
Växlar:
F-N-R